Είστε εδώ

Το Σημείον, είναι η έννοια της θέσης, της ύπαρξης, χωρίς μετρήσιμα στοιχεία.

Μια οντότητα που έχει θέση, παραμένει όμως αδιάστατη.

Όπως αδιάστατη και μη μετρήσιμη είναι η τέχνη και όλες οι μορφές έκφρασης της.

_______________________________________________________________________

O Κοσμάς Καραβάς, εμπνευστής και ιδρυτής του Pirée, έχοντας στόχο να μετατρέψει την συνοικία του Αγίου Διονυσίου σε έναν ουσιαστικό πολιτιστικό προορισμό, λειτουργεί ένα νέο πολυλειτουργικό χώρο, το Σημείον Pirée, στην οδό Γραβιάς 37.

Διατηρώντας τα αρχικά σχεδιαστικά στοιχεία, το Σημείον Pirée, ένα βιομηχανικό κτίριο των αρχών του περασμένου αιώνα, μεταμορφώνεται σε κομβικό σημείο τεχνών και εκδηλώσεων, προσδίδοντας νέα δυναμική στην ιστορική περιοχή.  

Σε 235 τ.μ. (202 τ.μ. ισόγειο / 33 τ.μ. πατάρι) το βιομηχανικό παρελθόν του κτιρίου συνυπάρχει με νέα αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα ανατρεπτικό industrial σκηνικό, που επαναχρησιμοποιεί παλιά δομικά υλικά για να δημιουργήσει κάτι καινούριο. Στο εσωτερικό, το αναλλοίωτο άρωμα μιας περασμένης εποχής με την ξύλινη οροφή και τον φεγγίτη, το σίδερο και τη πέτρα, αναδεικνύεται από τον φωτισμό των πολυελαίων και το κόκκινο βελούδο.

Το Σημείον, είναι η έννοια της θέσης, της ύπαρξης, χωρίς μετρήσιμα στοιχεία. Μια οντότητα που έχει θέση, παραμένει όμως αδιάστατη. Όπως αδιάστατη και μη μετρήσιμη είναι η τέχνη και όλες οι μορφές έκφρασης της. Αυτό σηματοδοτεί και τον βασικό πυρήνα του νέου πολυλειτουργικού χώρου, ο οποίος αποτελεί μια ανοιχτή πλατφόρμα δράσεων που φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα δρώμενων:

• Kοινωνικές & Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

• Eταιρικά Events & Παρουσιάσεις

• Pop Up Events (live performances, fashion shows, art & design exhibitions)

• Gala Dinners & Cocktails Receptions

• Wedding & Christening Receptions

• Private Parties

• Συνέδρια & Συνεντεύξεις Τύπου

• Επαγγελματικές Φωτογραφίσεις & Διαφημιστικές/Tηλεοπτικές Παραγωγές

Το Σημείον, όπως και το Pirée, αποτελεί αδιάσπαστο μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής του Αγίου Διονυσίου σε ένα art meeting point με κτίρια-δορυφόρους που στεγάζουν παράλληλες δράσεις. Έναν πόλο έλξης, που ενθαρρύνει την καλλιέργεια του ενδιαφέροντος για τέχνη και πολιτισμό, τόσο για τους κατοίκους του Πειραιά, όσο και των Αθηνών. 

Εγγραφή στο RSS - ΣΗΜΕΙΟΝ